We zijn weer open!

Museum Arnhem-

Het vernieuwde Museum Arnhem is vrijdagochtend 13 mei op feestelijke wijze geopend door burgemeester van de gemeente Arnhem Ahmed Marcouch en museumdirecteur Saskia Bak! Samen openden zij de deuren voor de eerste bezoekers: de kinderdirecteur van Museum Arnhem Eden van Nieuwenhoven (10 jaar) en basisschoolleerlingen uit Arnhem. Het moment werd omlijst door dansers van Introdans met de performance Earth en een dansperformance van Ruben Chi.

Geen vaste opstelling, wel wisselende tentoonstellingen
In het vernieuwde Museum Arnhem tonen we niet langer de eigen collectie in een vaste opstelling, maar in wisselende tentoonstellingen. Zo blijven de publiekslievelingen te zien, maar nooit in dezelfde context. In de drie openingspresentaties stellen we de collectie opnieuw aan je voor. Tenminste Houdbaar Tot is een geëngageerde presentatie over de uitputting van de aarde, Van Links Naar Rechts toont een inclusiever beeld van het Interbellum dan voorheen en Open is een eigentijdse vertaling van de visie van Pierre Jansen, directeur van Museum Arnhem van 1969 tot 1982. 

Historische koepel als entree
Het is de centrale ontmoetingsplek van het museum: de koepel. In het nieuwe ontwerp heeft het zijn oorspronkelijke, ruimtelijke karakter terug en is in al zijn oude glorie hersteld. Je vindt er nu op de begane grond Café Pierre, vernoemd naar de populaire voormalige museumdirecteur Pierre Janssen (1926-2007), en Winkel Museum Arnhem. Op de bovenverdieping van de koepel vind je Studio Museum Arnhem: een vrij toegankelijke activiteiten- en evenementenruimte. De koepel verbindt de binnen- en buitenruimte van Museum Arnhem en geeft ook toegang tot het terras en de geheel vernieuwde Tuin Museum Arnhem.

Tuin Museum Arnhem
Bij de vernieuwing van Museum Arnhem is ook de beeldentuin grondig getransformeerd. Naast bekende werken als het kauwgommeisje van Ineke Kaagman en de Borstentros van Maria Roosen is er ook nieuw werk te zien waaronder het 3,5 meter hoge beeld ‘Asis Rafiki’ (zonnevriend) van Monika Dahlberg. Tuin Museum Arnhem is tijdens openingstijden vrij toegankelijk, ook zonder museumticket