Waarom zou u een mecenas worden?

Een mecenas geeft niet ‘even’ aan een goed doel. Een mecenas geeft bewust, en krijgt daar veel voor terug: betrokkenheid, waardering, persoonlijk contact en extra privileges bijvoorbeeld. Zo wordt geven leuker: je kunt meegenieten van het resultaat, zien dat je bijdrage leidt tot het beter of mooier maken van de wereld.

Door: Christine Dirkse

Een mecenas geeft niet eenmalig aan een goed doel, maar verbindt zich aan een doel of project. Dat kan op allerlei gebieden zijn, bijvoorbeeld kunst en cultuur, ontwikkelingswerk, wetenschappelijk onderzoek of nieuwe initiatieven op gebied van sport of educatie. Een doel waarin de mecenas gelooft.

Zonder subsidies en giften kunnen veel mooie initiatieven niet blijven bestaan. Dat beseffen de directeuren en projectleiders zelf ook. Ze zijn dan ook heel blij met hun mecenas en laten dat vaak goed merken. Een mecenas krijgt vaak veel terug: vrije toegang, regelmatige updates, vipkaarten, vriendendagen en leuke excursies bijvoorbeeld.

Als mecenas krijgt u daardoor vaak een band met de organisatie die u steunt. Dat maakt het steunen van een goed doel nog leuker. U blijft op de hoogte en kunt meegenieten met het effect van uw giften. Soms krijgt u een kijkje achter de schermen of mag u zelfs meedenken over nieuwe projecten. Zo steunt u het doel waarin u gelooft op een warme en actieve manier, en weet u zeker dat uw geld gebruikt wordt op een manier waar u in gelooft.