Verdubbelingsactie voor inrichting nieuw schip Mercy Ships

De Global Mercy is het nieuwste schip van Mercy Ships en komt in 2021 in de vaart. | Foto: copyright Mercy Ships
De Global Mercy tijdens de bouw in China. | Foto: copyright Mercy Ships
Een operatiekamer aan boord tijdens de bouw (links) en een impressie van zoals het wordt (rechts). | Beeld: copyright Mercy Ships

Een groep vrienden van Mercy Ships zal in de maand december alle giften voor de inrichting van het schip Global Mercy verdubbelen. Het schip is in opdracht van Mercy Ships gebouwd op een werf in China waar de komende maanden verder wordt gewerkt aan de inrichting.

De Global Mercy is het grootste civiele ziekenhuisschip ter wereld, speciaal gebouwd om nog meer veilige gezondheidszorg en medische training in Afrika te brengen. Het schip, dat 174 meter lang is en 37,000 ton weegt, is uitgerust met de nieuwste technologieën en instrumenten. Er zijn 6 operatiekamers en 199 ziekenhuisbedden aanwezig.

Mercy Ships Onze hoop en verwachting is dat er de komende 50 jaar 150.000 levens zullen veranderen door chirurgie aan boord van de Global Mercy. Daarnaast zullen er talloze levens beïnvloed worden door de medische trainingen en andere programma’s. In nauwe samenwerking met onze gastlanden in Afrika, zullen de Global Mercy en de Africa Mercy samen de omvang van het werk verdubbelen. 

Klik hier voor een gift aan de verdubbelingsactie.
Klik hier voor informatie en een filmpje over het nieuwe schip, de Global Mercy.