Tweede residency van Windows of Opportunity

SEM

, De aangescherpte coronamaatregelen hebben grote invloed op de activiteiten van SEM musici. Desondanks vinden komend weekend een aantal ‘corona-proof’ concerten plaats.

Tweede residency van Windows of Opportunity Concerten van Dineke Nauta, Thomas Dulfer, Castello Consort en het Baggeraats Collectief op 24 en 25 oktober.

Afgelopen zomer heeft Stichting Eigen Muziekinstrument samen met het Akoesticum in Ede een nieuw project ontwikkeld om SEM musici te ondersteunen: Windows of Opportunity.

In Windows of Opportunity krijgen tussen september en december 2020 25 SEM musici de mogelijkheid om een voorstelling te ontwikkelen die, coronaproof, vervolgens uit te voeren is op verschillende plekken in Nederland. Een ‘corona’ residency, gericht op solisten en ensembles aan het begin van hun carrière. De musici verblijven een week in Akoesticum, krijgen de beschikking over een studio, techniek en worden artistiek en zakelijk ondersteund door verschillende coaches. Aan het einde van de week presenteren zij hun gloednieuwe voorstelling.

Van 19 tot 25 oktober 2020 vindt de tweede residency plaats met 10 musici: twee solisten en twee ensembles maken een nieuwe voorstelling die coronaproof uitgevoerd worden. Alle voorstellingen zijn 30 tot maximaal 45 minuten lang. Op de voorstellingsdagen 24 en 25 oktober kan publiek coronaproof meerdere voorstellingen na elkaar bezoeken.

 Fagottist Thomas Dulfer, naast musicus ook biomedische wetenschapper, maakt een solovoorstelling waarin zijn hart(ritme) een hoofdrol speelt.

Dineke Nauta (saxofoon) improviseert rond twee nieuwe composities voor sax en tape, geïnspireerd op het album Workin’ van Miles Davis.

Het Baggeraats Collectief , bestaande uit Luc Geraats (tuba) en Jos Baggermans (sax) maken samen met actrice Anke Spieringhs een voorstelling rond ‘filters’ in de samenleving.

De vijf musici van het Castello Consort vertalen de orgelmuziek van Sweelinck naar hun eigen instrumenten en verbeelden de partituren in ruimtelijke beweging.

 Data & kaartverkoop

Zaterdag 24 oktober, Akoesticum, Ede

15.00 - 17.30 | Drie voorstellingen van Thomas Dulfer, Dineke Nauta en Castello Consort | Toegang € 15,-.

19.00 - 21.45 | Keuze van drie voorstellingen uit de voorstellingen van Thomas Dulfer, Dineke Nauta, Castello Consort en Baggeraats Collectief | Toegang € 15,-.

Zondag 25 oktober, De Berenkuil, Utrecht

14.00 - 16.00 | Thomas Dulfer en Castello Consort | Toegang € 15,-.

16.00 - 18.00 | Dineke Nauta en Baggeraats Collectief | Toegang € 15,-.

Kaarten zijn te reserveren via onderstaande button. Voor meer informatie: www.windowsofopportunity.nl

Meer info en kaartverkoop

DeMess Klassiek | Het Adam Kwartet & Maria Cristina Gonzáles in Naarden

Zondag 25 oktober, 11.00 uur | deMess, Naarden In het kader van de samenwerking tussen de Stichting Eigen Muziekinstrument en deMess Klassiek spelen Maria Cristina Gonzáles en Carlos Marín werk voor fluit en piano van Georges Enescu en Bohuslav Martinů. In de tweede helft van het concert speelt het jonge Nederlandse Adam Kwartet het strijkkwartet nummer 4 van Peteris Vasks. Toegang € 18,75.

 Meer info en kaartverkoop