Troostrijke muziek voor Allerzielen - Nederlandse Bachvereniging olv Alex Potter

Nederlandse Bach Vereniging

Van 30 oktober t/m 3 november leidt Alex Potter de Nederlandse Bachvereniging in een troostrijk programma over sterven en herdenken: Allerzielen

Dit rijke programma vol koralen, motetten en instrumentale werken biedt een troostrijk perspectief op sterven en herdenken en biedt de mogelijkheid dierbaren in herinnering te brengen met muziek.

Via werken van Jacob Gallus en Johann Rosenmüller werkt ons ensemble toe naar Bachs prachtige cantate Komm, du süße Todesstunde.

De muzikale leiding is in handen van alt Alex Potter, die tevens soleert: “Sinds de ontkerkelijking zoeken mensen duidelijk naar spiritualiteit, maar voor velen is een kerkdienst te specifiek. Als concerten die rol kunnen vervullen, een moment van aandacht, tijd nemen… dan doe ik daar graag aan mee.” aldus Potter. “Bovendien: geboorte, leven en dood vormen de rode draad die de mensheid verbindt. Al eeuwen vat men deze thema’s in muziek. De werken in dit programma zijn vandaag de dag, ondanks hun historie, nog steeds meeslepend, ontroerend en relevant.

Allerzielen - Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Alex Potter

woensdag 30 oktober               20.15 uur - Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ

donderdag 31 oktober               20.15 uur - Naarden, Grote Kerk

vrijdag 1 november                   20.15 uur - Maastricht, Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek

zaterdag 2 november                20.15 uur - Utrecht, TivoliVredenburg

zondag 3 november                  15.00 uur - Den Haag, Nieuwe Kerk