Theater Utrecht

 

Beschrijving organisatie

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en behoort tot de meest toonaangevende theatergezelschappen van Nederland. We brengen hoogtepunten en klassiekers uit het toneel en de literatuur, en zetten die naar eigen hand in uitdagende, betrokken en hoogwaardige voorstellingen met een sterk muzikaal karakter. Vanuit de kernwaarden verbeelding, verdieping en verbinding zijn we op zoek naar theatrale antwoorden op de fundamentele vragen die mensen stellen over deze tijd en onze samenleving. We zien het theater als de meest geschikte plek om vrij te kunnen denken en om samen met ons publiek te durven dromen over de wereld van morgen

Onze eigen theater De Paardenkathedraal is onze thuisbasis waar we repeteren en presenteren. Van hieruit trekken we naar theaters en schouwburgen in heel Nederland en zoeken we bijzondere locaties en festivals op. Ook organiseren we tal van theatrale activiteiten samen met ons publiek en diverse partners. Die variëren van lees- en theaterfeuilletons tot ontmoetingen tussen wetenschap, maatschappij en kunst (Wild Horses), en van openbare repetities tot voorstellingen met scholieren in hun klaslokalen.

Sinds september 2013 staat het gezelschap onder leiding van artistiek directeur Thibaud Delpeut en algemeen directeur Jacques van Veen. Theater Utrecht wordt structureel gesubsidieerd door Gemeente Utrecht en het Ministerie van OCW.