SOS kinderdorpen

 

Beschrijving organisatie

Geef kwetsbare kinderen een liefdevol thuis

U herkent zich vast in de wens om kinderen het allerbeste te gunnen en een warme stabiel thuis te bieden. Een mooie toekomst. Het is de basis van het werk van SOS Kinderdorpen. Al ruim 70 jaar zet SOS Kinderdorpen zich in voor kinderen die er alleen voor staan of die in een onveilige situatie leven.

Deze kinderen bieden wij de best mogelijke plek om op te groeien, het liefst bij de biologische ouders. Door zware leefomstandigheden zoals armoede en ziekte kunnen veel ouders hun kinderen niet geven wat ze nodig hebben. SOS Kinderdorpen ondersteunt deze kwetsbare gezinnen in een familieversterkend programma, gericht op duurzame verandering van hun leefomstandigheden. Ouders krijgen hulp bij de opvoeding en het verbeteren van hun financiële situatie. Hiermee voorkomen we dat gezinnen uit elkaar vallen en kinderen er alleen voor komen te staan.

 

Kinderen zonder ouderlijke zorg bieden we een liefdevol thuis in een pleeggezin of in een SOS familie in onze dorpen. Zo kunnen ook deze kinderen veilig opgroeien met de onvoorwaardelijke steun en liefde van een familie.