Scapino Ballet en Michiel Borstlap presenteren vanaf 8 februari dansconcert Pas de Deux

Pas de Deux Scapino Ballet

Rotterdamse première op 13 februari 2019 in Theater Rotterdam, tournee vanaf 8 februari

Na een succesvolle tour in 2016 met lovende reacties en een nominatie voor de VSCD dansprijs gaat Pas de Deux vanaf 8 februari opnieuw de theaters in. Pas de Deux is een pure dans- en muziekervaring, een dansconcert waarin twee werelden samenkomen. De wereld van Michiel Borstlap is kristalhelder, imposant door haar eenvoud en harmonie. De wereld van Wubbe is expressief, ontregelend en dynamisch. Het samenspel én de confrontatie tussen dans en muziek levert een intrigerende voorstelling op, het ene moment lichtvoetig en sereen, het andere moment gepassioneerd en opwindend. De live pianomuziek van Michiel Borstlap is de motor voor de dans, die verder geen verhaal nodig heeft.

Michiel Borstlap is een succesvolle Nederlandse pianist met concerten wereldwijd. Na een indrukwekkende jazzcarrière slaat hij vanaf 2010 met solo optredens een nieuwe weg in, dichter naar de minimal (jazz) music, Naast zijn solo werk treedt hij ook op met o.a. Lavinia Meijer en Ludovico Einaudi. Ed Wubbe weet in zijn avontuurlijke producties muziek, dans en vormgeving te laten samensmelten tot een overrompelend geheel. Beiden hebben één ding gemeen. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Danseres Jozefien Debaillie werd voor haar rol in Pas de Deux genomineerd voor de Zwaan, de Oscar van de Nederlandse dans: “Haast onmerkbaar brandt zij een spoor naar je netvlies en je hart”.