Nieuws

Scapino

Op 23 september keert Scapino Ballet terug naar waar het in mei 1945 begon, het schoolplein van de Dongeschool in Amsterdam. Daar gaf een groep dansers onder leiding van Hans Snoek een optreden tijdens een van de vele bevrijdingsfeesten direct na de Tweede Wereldoorlog.

Boerhaave

Nieuw: tentoonstelling BrAInpower

Stadsherstel heeft meer dan 750 monumenten gered en vele daarvan hebben een publieke functie. Op de 36e editie van de VriendenLoterij Open Monumentendag zijn er dit jaar meer dan 20 door u te bezichtigen in negen gemeenten.

Scapinoballet Bonnie Doets.

Op 8 september 2022 in Koninklijk Theater Carré danst Bonnie Doets haar laatste grote première met de voorstelling OSCAR. De sterdanseres van Scapino neemt afscheid van het danstoneel na een carrière van 30 jaar. In 1992 maakte zij haar debuut in Scapino’s Notenkraker van Armando Navarro.

Pianola

Na een zomerstop gaat vanaf september het nieuwe concertseizoen weer van start. Het museum is gedurende de zomer wel elke week gewoon geopend voor rondleidingen met muziek op vrijdag t/m zondagmiddag. Een groepsbezoek op afspraak kan ook op andere dagen en tijden.

Boerhaave

Nieuw: No-Dust Bunny Science Sessions

Kinderen in Rijksmuseum van Oudheden

Summer School in het Rijksmuseum van Oudheden

Klazien tempelaar.

Gooi je het weg, geef je het weg of bewaar je het?

Beeld: Shutterstock.com

Dag van de filantropie

Pandemiepreventiecar

Van 28 mei t/m 5 juni 2022 is het de Life Science & Health Week bij Rijksmuseum Boerhaave. Ga je voor een spannende Science Obstacle Run tijdens de Museumnacht Leiden? Of ontdek je de wereld van héél dichtbij tijdens een van de workshops microscopie?