Nieuws

Scapino Ballet

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 25 juni op theaterfestival de Parade de première van TOF! van de nieuwe choreografe Nicole Caruana. Hiermee maakt Scapino na 29 jaar zijn debuut op het reizende theaterfestival.

Stadsherstel heeft in Suriname meegeholpen om een Stadsherstelorganisatie op te richten. Vier panden zijn sinds 2011 gered, maar er is nog veel meer te doen. Ontzettend veel panden staan er erg slecht bij.

Stadsherstel

WELKE KLEUREN KRIJGT DE HAARLEMMERPOORT?

Foto van het eerste wolvenpaar op de Veluwe in mei 2019.

Wolvin GW960f bevond zich eind april zes maanden in Nederland. Lang genoeg om haar als tweede Nederlandse wolf te benoemen. Vier andere wolven doorkruisten de afgelopen maanden ons land.

Pianola

Het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen

Dierennood

Zullen wij samen dit dak weer rechtop gaan zetten? Velen van jullie kennen Marlie Timmermans al. Zij zet zich al jaren geweldig goed in voor de vele zwerfdieren in Thailand. Een van de asielen waar zij mee samenwerkt is onlangs door een storm totaal in elkaar gestort.

Scapino Ballet Rotterdam is vanaf volgend seizoen vaker te zien en gaat voortaan met twee producties tegelijk op tournee.

Het Rijksmuseum lanceert als eerste museum een videotour in Nederlandse Gebarentaal.

Het Rijksmuseum lanceert als eerste museum een videotour in Nederlandse Gebarentaal. Deze digitale rondleiding is gemaakt in samenwerking met Roos en Martine Wattel van Wat Telt! en Max Vonk.

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat de hele wereld aan de buis zat gekluisterd toen de eerste mens, Neil Armstrong, op 20 juli 1969 de eerste stappen op de maan zette. Daarom organiseert

De Hollandsche Manege

Velen kennen of hebben gehoord van De Hollandsche Manege. Stadsherstel heeft eind 2018 dit bijzondere monument van de gemeente Amsterdam gekocht. Het rijksmonument is behoorlijk verslonsd en er moet veel aan gebeuren.