Nieuws

Korte Prinsengracht met onderpui die de hoek omloopt - fotograaf Sjors van Dam.jpg

745 jaar gelden wordt Amsterdam voor het eerst in een document genoemd. Dit wordt als haar verjaardag gezien. Stadsherstel Amsterdam is op 30 augustus jongstleden, haar eigen verjaardag, begonnen met de actie #OmDeDagEenMonument.

SEM

, De aangescherpte coronamaatregelen hebben grote invloed op de activiteiten van SEM musici. Desondanks vinden komend weekend een aantal ‘corona-proof’ concerten plaats.

Frans Hals Museum in Bloei

 MUSEUM IN BLOEI in het najaar!

Unieke eerste herfst-editie

Hermitage-lang verwacht

Romanovs in de ban van de ridders opent definitief op 7 november

Nieuwe Kerk

Op zaterdag 5 december gaan de deuren van De Nieuwe Kerk Amsterdam open voor de tentoonstelling History & Royalty. 600 jaar geschiedenis van De Nieuwe Kerk.

Universiteit Utrecht

Het Utrechts Universiteitsfonds heeft een grote nalatenschap ontvangen: professor Joop van der Maas laat ruim 1 miljoen euro na aan het fonds.

TinCanTown-

 Blikkiesdorp, een leuke bijnaam voor een uiterst nare, armoedige en zelfs criminele plek in Zuid-Afrika in een buitenwijk van Kaapstad.

concerto-supergrosso

Sinds de uitbraak van het coronavirus zet de Nederlandse Bachvereniging alles op alles om haar concerten door te laten gaan, op een manier die voor alle bezoekers én musici veilig en prettig is.

Sinfonietta

Road to Iran met Kian Soltani en Kayhan Kalhor

In verband met de verscherpte coronamaatregelen kunnen we op zondag 11 en 18 oktober aanstaande de jaarlijkse Vriendenwandeling helaas niet laten plaatsvinden.