Nieuws

Het aangekochte wandtapijt The Fleets drawn up for Battle.

Het Amsterdamse Scheepvaartmuseum heeft met de aankoop van twee zeldzame wandtapijten haar duurste aankoop ooit gedaan. De wandtapijten, naar een ontwerp van Willem van de Velde de Oude, zijn volgens het museum de laatste twee exemplaren die ooit nog op de markt zullen verschijnen.

Multatuli

Op maandag 17 februari 2020 zal Zijne Majesteit de Koning een gedenksteen onthullen ter ere van de Nederlandse schrijver: Eduard Douwes Dekker, bekend onder de schrijversnaam Multatuli.

13 januari 2020
SEM

Op 7 februari worden de nieuwe SEM muziekbeurzen uitgereikt. Ruim 40 musici hebben in september 2019 een aanvraag ingediend.

Dominique Vleeshouwers

Wij zijn bijzonder trots dat opnieuw een SEM musicus de Nederlandse Muziekprijs heeft gewonnen! De percussionist Dominique Vleeshouwers studeerde in 2013 cum laude af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met de voorstelling ‘Kindsoldaat’.

13 januari 2020
SEM concertagenda

Vanaf 2020 organiseert SEM concerten in Podium deMess in Naarden-Vesting. In september start een serie kamermuziek, in juni zijn er alvast twee presentatieconcerten.

Fedja van Huêt is de nieuwe ambassadeur van het Liliane Fonds. Fedja gaat zich inzetten om kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld de steun te geven waar ze recht op hebben.

De succesvolle Grote Suriname-tentoonstelling wordt op veler verzoek met een maand verlengd. Zondag 1 maart 2020 wordt de laatste dag. De Nieuwe Kerk heeft alle organisaties en partners die betrokken zijn bij de tentoonstelling om medewerking gevraagd en de programmering aangepast.

We beginnen het jaar met een kijkje achter onze schermen, want binnenkijken bij monumenten is natuurlijk het allerleukste.

Op maandag 23 december verwacht De Nieuwe Kerk Amsterdam de 100.000ste bezoeker in De Grote Suriname-tentoonstelling. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling van De Nieuwe Kerk in de afgelopen tien jaar. Er komt een zeer divers publiek op af, jong en oud, met of zonder Surinaamse achtergrond.

Marre Faber-Sloots wordt vanaf 1 februari 2020 de nieuwe conservator van het Fries Verzetsmuseum in Leeuwarden. Momenteel is zij communicatiemedewerker en projectleider bij Tresoar, waar zij regelmatig wordt ingezet bij projecten rond de Tweede Wereldoorlog.