Nieuws

Van 16 oktober 2021 tot en met 4 september 2022 presenteert Keramiekmuseum Princessehof een uitgebreide Koreatentoonstelling. Het rijke verleden en de eeuwenoude cultuur van Korea worden ontrafeld aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.

Huwelijksportret Maria Louise

Deze zomer komt het rijke Nassauverleden van Leeuwarden tot leven. Het huidige koningshuis stamt in rechte lijn af van Maria Louise van Hessen-Kassel (1688-1765), prinses van Oranje-Nassau.

Hope

Hoop is een mooi woord...

Hoop is, dat mensen inzien dat alle zwerfdieren over de hele wereld het ontzettend moeilijk hebben en dat wij als mensheid zelf het zover hebben laten komen.

afsluitdijk

In Batavialand komt het Flevolands verleden tot leven tijdens het Flevoweekend. In het tweede weekend dat Batavialand weer bezoekers mag verwelkomen worden er allerlei bijzondere activiteiten georganiseerd. Op 12 en 13 juni wordt de historie van Flevoland extra in de schijnwerpers gezet.

Frans Hals museum-2021

 Na meer dan vijf maanden is het Frans Hals Museum in Haarlem vanaf zaterdag 5 juni weer geopend voor publiek. In locatie Hof valt nu nog meer te ontdekken door onder andere het vernieuwde poppenhuis en de coronaproof workshopruimtes.

Hermitage

Op zaterdag 5 juni zal minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, samen met enkele jonge winnaars van de bouwwedstrijd met LEGO, de Hermitage Amsterdam officieel heropenen.

Stadsherstel-zaanse huisjes

Aan de Westzijde in Zaandam staan vier woningen onder één kap al jaren leeg. Wij konden de panden overnemen van woningcorporatie Parteon. Niet alleen krijgen ze nu hun oorspronkelijke gevel terug dankzij een bijdrage van onze Vrienden, ook zijn ze aangewezen als gemeentelijk monument.

Na een half jaar gesloten te zijn geweest, opent Keramiekmuseum Princessehof op zaterdag 5 juni haar deuren weer voor publiek. De heropening van musea is vrijdagavond aangekondigd door demissionair minister-president Rutte en dito minister De Jonge.

Regenboog Boekbinderij

In een wat frisse lente, met hopelijk een mooie zomer voor de deur, vonden wij het tijd voor wat zonnestralen vanuit twee van onze werkprojecten: de boekbinderij en het naaiatelier. Ze spreken tot de verbeelding en vooral... ze inspireren.

Pianola mei21

Vanaf 11 juni zal het museum eindelijk weer geopend zijn. Wel is het nog steeds nodig 1,5 m. afstand te bewaren. Dit is met name voor het organiseren van de museumconcerten een probleem, omdat we dan maar ca. 15 bezoekers kunnen toelaten.