Nieuws

Het Princessehof maakt tentoonstellingen met werk van kunstenaars die een werkperiode in het Europees Keramisch Werkcentrum gedaan hebben. De Duitse Tilmann Meyer-Faje (1971) presenteert in deze editie zijn serie Volle kracht vooruit.

Frans Hals Museum

Haarlem, 28 maart 2019 - Schilderijen van de Haarlemse schilder en schrijver Jacobus van Looy (1855-1930) worden op 28 maart geschonken aan het Frans Hals Museum. Eerder beheerde de Stichting Jacobus van Looy diens nalatenschap.

Fries Museum

Vanaf 20 april geeft het Fries Museum een kijkje achter de schermen. Met de grote tentoonstelling Verzameld werk: de rijke collectie van Friesland laat het museum zien hoe het al bijna 150 jaar de verhalen van Friesland verzamelt. Van topstukken van M.C.

Ignaz Friedman en Manuel de Falla

Izzy Vogel van het Insula College uit Dordrecht is de winnaar geworden van het Rijksmuseum Junior Fellowship 2019. Dit is een jaarlijkse prijs voor het beste profielwerkstuk georganiseerd door het Rijksmuseum en de NTR.

Stichting Dierennood

Vangelis hielp de gewonde hond van onze Gaby wèl!
Gaby Huson is een van onze teamleden. Zij redde tijdens een vakantie op Kos een gewonde zwerfhond op straat.

Frans Hals Museum

Haarlem, 12 maart 2019 - Van 23 maart tot en met 2 juni sieren verse boeketten en andere vormen van bloemsierkunst de zalen en gangen van het Frans Hals Museum. Het aankleden van de zalen met bloemen, in opmerkelijke vazen uit de collectie keramiek van het museum, kent een lange traditie.

Stadsherstel

Op het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt staat een oud-bewoner van de Nieuwezijds Voorburgwal 91. Dit pand maakt onderdeel uit van het Blaeu Erf-complex, rond 1985 was dit het eerste grote restauratieproject van Stadsherstel, het project met maar liefst twintig panden.

Hoe 4 vrijwilligers voor het daadwerkelijke verschil in Servië zorgen.

Deze maand graag jullie aandacht voor een paar gedreven dierenvrienden, die werken onder de naam Borske Sape in Servië.