Nieuws

Foto expositie Hermitage.png

Op donderdag 26 maart opent ABN AMRO Kunstprijswinnaar Evelyn Taocheng Wang haar tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam, getiteld: Het bloemblaadje, dat tijdens het ochtendkrieken was gevallen, paktte ik op in de avondschemering. De ti

Week van de Klassieken
Week van de Klassiek 2020 in teken van thema ‘Controverse’
foto restauratie

ijdens een vorige renovatie was de overdekte gang van de manege, behorende bij de wintertuin, verminkt. Het ornament met de strijdwagen was niet meer zichtbaar, omdat er deels een nooduitgang doorheen was gemaakt.

Foto rmo.jpg
Vier avonden over oudheid en oudheidkunde in Rijksmuseum van Oudheden
Hermitage
De Hermitage Amsterdam, het Outsider Art Museum en de Hermitage Museum XXI Century Foundation slaan de handen ineen voor het project Museum 15/24. Het gaat om een project voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar, dat tegelijk gericht is op musea en kunsteducatie in het algemeen.
Logo Bachvereniging.JPG
Het programma ‘Trauerode’ dat de Nederlandse Bachvereniging van 4 tot en met 8 maart uitvoert, is een dubbele ode voor een koningspaar. Een werk voor haar (Christiane Eberhardine) en één voor hem (August de Sterke): ‘Trauer-Ode’, geschreven door de protestant J.S.
logo

In Portugal moeten zeer veel honden hun leven lang slijten aan een metalen ketting. Ergens ver weg, vergeten op een boerenerf.