Nieuws

De gouden beker op foto's van het Rijksmuseum.

Vanaf 11 december 2019 is het meesterwerk van Paulus van Vianen in het Rijksmuseum te zien. De beker, gemaakt van puur goud, wordt beschouwd als

Copyright: Shutterstock.com

Goede Doelen Nederland doet elk jaar onderzoek onder haar leden naar ontwikkelingen in inkomsten, bestedingen en draagvlak in de samenleving. Aan het onderzoek over 2018 hebben 158 van de 178 leden meegedaan. 

In 2019 heeft Stadsherstel meerdere restauraties afgerond, maar we zijn ook nog bezig met een aantal mooie projecten. Zoals in Amsterdam op Oudezijds Voorburgwal 61.

De tentoonstelling Sits, katoen in bloei van het Fries Museum is volgend najaar te zien in Londen. Van 23 oktober 2020 tot en met 24 januari 2021 toont het Fashion and Textile Museum Chintz: Cotton in Bloom. Centraal staat het gebloemde, handbeschilderde katoen uit India dat vanaf de 17de eeuw de wereld veroverde.

De Nieuwe Kerk Amsterdam heeft vandaag de winnaar van De Grote Suriname-fotowedstrijd bekendgemaakt. De speciaal aangestelde vakjury koos uit ruim 1500 inzendingen unaniem voor de foto van Aad Sterrebaan uit Suriname: Twee oude mannen voor de Fa Fa Fa Supermarkt in Lelydorp.

Het is alweer bijna december, en dus tijd om even achterom te kijken naar het bijna afgelopen jaar. Hoewel onze actie voor behoud van het museumpand succesvol is verlopen, heeft de gemeente Amsterdam nog geen enkele toeschietelijkheid getoond om het museum een beter toekomstperspectief te geven.

Onderzoek naar geefgedrag onder christenen

Christelijke gevers aan goede doelen vinden het belangrijk dat een goed doel christelijk is. Maar als ze moeten kiezen aan welk doel ze geven, vinden ze vooral betrouwbaarheid en impact belangrijke argumenten.

Gisteren werd de talentenexpositie Zoete taferelen onder luid applaus geopend in de Hermitage Amsterdam. Ruim 150 Hermitagetalenten hebben zich laten inspireren door de Juwelen!-tentoonstelling in het museum, met fabelachtige juwelen van de Romanovs en de schatrijke Russische high society

Op maandag 25 november, de Surinaamse Onafhankelijkheidsdag, en dinsdag 26 november organiseren De Nieuwe Kerk Amsterdam en Stichting Julius Leeft! theatrale voorstellingen over drie politieke kopstukken in de aanloop naar de Surinaamse onafhankelijkheid: Henck Arron, Jagernath Lachmon en Johan Adolf Pengel

Dr. Lucas Petit (1973) is met ingang van deze week het nieuwe hoofd van de afdeling Collecties en Onderzoek en daarmee lid van het managementteam van het Rijksmuseum van Oudheden. De afgelopen tien jaar was Petit bij het museum conservator van de collectie oude Nabije Oosten.