Nieuws

NACO-huisje Amsterdam | Beeld: Jan Reinier van der Vliet / Stadsherstel Amsterdam

Het NACO-huisje staat na 17 jaar afwezigheid weer in Amsterdam aan het water. Met de Amsterdamse vlag en al kwam het gisteren Mokum binnenvaren. En dat ging zelfs voortvarender dan verwacht.

NBE Nieuwjaarsconcert foto Peter Lodder

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) speelt op 1 januari 2022 haar 50ste editie van het traditionele Nieuwjaarsconcert in Het Concertgebouw.

NBE_De Schepping_

NBE speelt Van de Lach en de Traan Stravinksky's opera Mavra en delen uit Tsjaikovki's strijkkwartetten

Sibold

In elk museum zijn wel vervalsingen, verwisselingen of verkeerd beoordeelde objecten te vinden.

Formidable

Van 25 november tot 8 december touren Amsterdam Sinfonietta en Thomas Oliemans door Nederland met Formidable! De gevierde operzanger keert in dit programma met Amsterdam Sinfonietta terug naar een van zijn eerste liefdes: het Franse chanson.

25 oktober 2021
NBE_De Schepping_

De Schepping keert terug: Nederlands Blazers Ensemble en Bart Moeyaert weer op tournee

Hermitage-Lego_

Kastelen, ridders en draken van LEGO nog t/m zondag 24 oktober te zien in het museum De Hermitage Amsterdam staat deze herfstvakantie in het teken van LEGO.

Doggerland

Na het succes van de eerste Strandstruindag in augustus, is er op zaterdag 23 oktober een tweede Strandstruindag voor jong en oud, op het strand van De Zandmotor (Kijkduin/Den Haag). Het Rijksmuseum van Oudheden organiseert deze dag in het kader van de tentoonstelling ‘Doggerland.

Hannes Minnaar

Van 17 tot en met 25 oktober gaat Amsterdam Sinfonietta op tournee met Anthony Marwood en Hannes Minnaar. Gastconcertmeester Anthony Marwood soleert in de Nederlandse première van een gloednieuw strijkerswerk. Pianist Hannes Minnaar toont Chopins Slavische ziel in zijn Tweede Pianoconcert.

David Mackor

Nedelands Blazers Ensemble speelt Troubadours met speciale aandacht voor de Arabische Ud