Nieuws

Pers Napolitana

Met legende Peppe Barra Het Nederlands Blazers Ensemble viert de stad Napels in Napolitana Met levende legende Peppe Barra In de nieuwe voorstelling Napolitana waant het NBE zich in het bruisende Napels, havenstad van een overweldigende schoonheid aan de Middellandse Zee.

Andrew Pinas

Met ingang van 18 januari 2023 start Andrew Pinas als nieuwe zakelijk leider van Oorkaan. Hij volgt Jennifer Thompson op, die sinds begin dit jaar als zakelijk directeur bij het CPBN is gaan werken.

Two-Tales-keyvisual-

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 6 april in Theater Rotterdam de première van de voorstelling Two Tales, in samenwerking met het Rotterdams choreografenconcours RIDCC.

Scapino Ballet- Nanine Linning

 De Nederlandse choreografe Nanine Linning wordt de nieuwe artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam. Zij volgt Ed Wubbe op die dertig jaar lang de artistieke koers bepaalde. Ed Wubbe blijft tot en met december 2024 als artistiek directeur verbonden aan Scapino.

Boerhaave-

Januari 2023, Leiden - Met een bijzonder kleine microscoop legde hij een compleet nieuwe wereld bloot, een wereld die nog nooit iemand had gezien. Vanaf 18 april 2023 opent Rijksmuseum Boerhaave in Leiden opnieuw deze wereld, die Antoni van Leeuwenhoek 350 jaar geleden ontdekte.

Antoni van Leeuwenhoek

24 november 12.15 – 15.00 uur
Locatie: Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam
Organisatoren: Huygens Instituut, Shoreline Productions, KNAW Akademie van Kunsten

NBE speelt Erik Satie in 'Concert in de vorm van een peer'

Het Nederlands Blazers Ensemble speelt Erik Satie
'Concert in de vorm van een peer’ na tien jaar weer terug op de Nederlandse podia

Scapino-Ellen Landa in Le Chat Noir

 Stichting Dansersfonds ’79 heeft de winnaars van zijn jaarlijkse dansprijzen bekendgemaakt.

NBE

Het Nederlands Blazers Ensemble speelt Eternal Delight
Muziek van componisten Gia Kantsjeli & Steve Martland

Oscar

In een uitverkocht theater sloten Scapino Ballet Rotterdam en Koninklijk Theater Carré afgelopen zondag de zeer succesvolle serie voorstellingen van Oscar af. De voorstelling, gemaakt in opdracht van Carré ter ere van haar 135-jarig jubileum, ontving lovende reacties.