Nieuws

Vanaf 16 oktober 2021 organiseert Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden een grote Koreatentoonstelling. Het museum wil een klankbordgroep vormen van leden met een Koreaanse achtergrond.

Frans Hals museum-2021

In een tijd vol verandering kijken we graag vooruit.

Dat doen we met een tentoonstellingsprogramma waarin verandering centraal staat, zowel gepland als ongepland. Zo blijven we continu in beweging en reageren we op de actualiteit. Binnen en buiten het Frans Hals Museum.

Bestuursleden van het Arie Kuiper fonds overhandigen online een cheque aan directeur van Stichting MS Research. | Beeld: website MS Research

Vandaag heeft Ed Kuiper, oprichter van het Arie Kuiper Fonds, online een cheque overhandigd aan Dorinda Roos, directeur van

Princessehof komt coronajaar 2020 goed door dankzij steun overheid

Folkert de Jong

Van 28 januari 2021 tot en met januari 2022 Folkert de Jong maakt in opdracht van Museum Het Valkhof in Nijmegen een nieuwe tentoonstelling in de reeks Cool Collection.

World press foto

World Press Photo Exhibition 2020 in De Nieuwe Kerk Amsterdam heeft tussen 1 juni en 29 november 57.000 bezoekers verwelkomd. Deze flagship tentoonstelling van de jaarlijkse persfotowedstrijd zou openen in april van dit jaar maar werd door de Corona-uitbraak uitgesteld.

De Global Mercy is het nieuwste schip van Mercy Ships en komt in 2021 in de vaart. | Foto: copyright Mercy Ships

Een groep vrienden van Mercy Ships zal in de maand december alle giften voor de inrichting van het schip Global Mercy verdubbelen. Het schip is in opdracht van Mercy Ships gebouwd op een werf in China waar de komende maanden verder wordt gewerkt aan de inrichting.

Nalaten aan Cultuur

Negen prominente culturele instellingen slaan vanaf vandaag de handen ineen om gezamenlijk een breed publiek te bereiken en

Nederlands Blazers Ensemble

AMSTERDAM - Dertien jonge componisten zijn geselecteerd voor de Finale van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Deze Finale vindt plaats op zondag 20 december in TivoliVredenburg in Utrecht.

Kim Habers-Ceramic Drawing

Habers keramische werk, geïnspireerd door de ecologische ramp in het Amazonegebied, is vanaf februari 2021 te zien in het Princessehof in Leeuwarden Van 13 februari tot en met 5 september 2021 presenteert Keramiekmuseum Princessehof een tentoonstelling met werk van Kim Habers (Ommen, 1979).