Nieuws

John waddy

Op zaterdag 18 september wordt in de salon van het Airborne Museum het bronzen borstbeeld van majoor John Llewellyn Waddy onthuld. De buste is gemaakt door beeldend kunstenaar Vivian Mallock, in opdracht van Alan Curtis OBE (The Most Excellent Order of the British Empire).

15 september 2021
Pianolasept21

Het museumbezoek komt langzaam weer op gang. Toch blijft er veel onvoorspelbaar. Vanaf 25 september vervalt de 1,5 meter beperking waarschijnlijk en zal iedereen hopelijk ook het bezoek aan het museum of een museumconcert weer aandurven.

Sophiapanel.

Om de huisdieren in Nederland nog beter te kunnen beschermen, hebben we jouw hulp nodig. Geef je mening over huisdierenkwesties in ons nieuwe SophiaPanel! Waarom is dat nodig?

SEM

 2020 was een bijzonder jaar, beïnvloed door de corona-pandemie. In de eerste helft van het jaar is besloten om slechts één aanvraagronde voor musici te houden.

RMO Doggerland

Lang geleden kon je lopend van Nederland naar Engeland! Daar waar nu de grijze Noordzee is, leefden ooit mammoeten, wolharige neushoorns, reuzenherten, Neanderthalers en de eerste moderne mensen. Van dit landschap, Doggerland, is niets meer te zien.

Bijna een kwart van de lokale hulporganisaties heeft door de coronamaatregelen de afgelopen tijd minder hulp kunnen bieden dan eigenlijk nodig was. Door de lange duur van de coronamaatregelen is aan personen niet de hulp geboden, die nodig was.

Van 16 oktober 2021 tot en met 4 september 2022 presenteert Keramiekmuseum Princessehof een uitgebreide Koreatentoonstelling. Het rijke verleden en de eeuwenoude cultuur van Korea worden ontrafeld aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.

Huwelijksportret Maria Louise

Deze zomer komt het rijke Nassauverleden van Leeuwarden tot leven. Het huidige koningshuis stamt in rechte lijn af van Maria Louise van Hessen-Kassel (1688-1765), prinses van Oranje-Nassau.

Hope

Hoop is een mooi woord...

Hoop is, dat mensen inzien dat alle zwerfdieren over de hele wereld het ontzettend moeilijk hebben en dat wij als mensheid zelf het zover hebben laten komen.

afsluitdijk

In Batavialand komt het Flevolands verleden tot leven tijdens het Flevoweekend. In het tweede weekend dat Batavialand weer bezoekers mag verwelkomen worden er allerlei bijzondere activiteiten georganiseerd. Op 12 en 13 juni wordt de historie van Flevoland extra in de schijnwerpers gezet.