Goed omgaan met honden kun je leren

Hond

Goed omgaan met honden kun je leren

Het Sophia SnuffelCollege maakt het verschil

Of je nou van honden houdt of niet: het is niet vanzelfsprekend dat je weet hoe je veilig en respectvol met ze omgaat. Daarom is het Sophia SnuffelCollege al 30 jaar een project met grote impact voor dieren en mensen.

De kinderen die de eerste SnuffelLessen in 2022 kregen van Marieke en Joy, weten nu hoe het moet. Zij hebben geleerd hoe honden communiceren en ze hebben allemaal hun SnuffelDiploma behaald.

Het Sophia SnuffelCollege doet ertoe
De SnuffelVrijwilligers en hun honden verzetten onbetaalbaar mooi werk. Van bange kinderen die uiteindelijk de hond toch durven te aaien tot kinderen die op het schoolplein aan vriendjes uitleggen hoe je eerst moet vragen of je een hond mag aaien. Hoe mooi is dat? Het werk doet ertoe, voor hond en kind.

Meer dan twintig jaar vrijwilliger: Ronald bedankt!
Vrijwilliger en hondengedragstester van het eerste uur Ronald van Kampen heeft talloze Groningse kinderen de hondentaal leren begrijpen. Hij geeft het stokje door aan een nieuwe lichting gedragstesters. We zijn hem onmetelijk dankbaar voor alle uren die hij aan het Sophia SnuffelCollege besteedde en de impact die hij daarmee heeft gehad op het dierenwelzijn.

Help mee het verschil maken: vrijwilligers gezocht
Er zijn veel kinderen die nog geen SnuffelHond op school hebben gehad en dat maar al te graag willen. Er blijft dus meer dan genoeg werk te doen en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Heb jij een hond en zou je het leuk vinden om ook vrijwilliger te worden van het Sophia SnuffelCollege? Kijk dan snel op: