Activiteiten van Stadsherstel Amsterdam

LEZING: JACOB DE WIT EN GEVEN AAN STADSHERSTEL

Veel van Jacob de Wits schilderijen zijn uit de oorspronkelijke panden verdwenen. Echter op de Kalkmarkt 7, een pand dat Stadsherstel geschonken kreeg, bleef zijn schilderij 280 jaar lang onaangeroerd. De deskundigen van de Stichting Jacob de Wit 2020 nemen u graag mee in deze bijzondere geschiedenis en in de zoektocht naar Jacob’s schilderijen en de bijbehorende panden. Ook zullen een paar bijzondere ontdekkingen worden toegelicht. Naast dat informeert notariskantoor Meijer u over het geven aan Stadsherstel. Kom ook 8 november naar deze gratis lezing in de Amstelkerk.

BINNENKIJKEN BIJ GERESTAUREERDE SMALSTE MONUMENT

Ons smalste pandje, van amper twee meter breed, is gerestaureerd en heeft zijn schoonheid teruggekregen. Het 16e-eeuwse houtskelet is weer zichtbaar en in de badkamer is de monumentale schouw behouden. Nieuwsgierig naar meer bijzondere details? Kom kijken op donderdag 29 november van 15.00 tot 16.30 uur. Let op: dit is de laatste kans om binnen te kijken voordat de bewoners hun nieuwe stulpje betrekken.

TIEN CULTUURTIPS VOOR NOVEMBER

Deze maand kan je echt elke dag terecht in een van onze bijzondere locaties voor een cultureel evenement. Sterker nog, we bieden soms wel vijf mogelijkheden op één enkele dag. De kunst- en cultuurliefhebber onder u dient dus keuzes te maken. Daarom lichten we een aantal pareltjes uit onze programmering uit. Niets ten nadele van de rest, maar gewoon om de verscheidenheid van het aanbod te illustreren. Zo gaan we van opera naar flamenco, van een literair event naar een fototentoonstelling en van klassiek naar jazz. Bekijk de tips.

WIN KAARTJES VOOR WANDELING LANGS AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Op 27 december geniet u tijdens de Amsterdam Light Walk van Amsterdam by night. De hele stad verandert in een waar lichtjesparadijs met prachtige lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival, versierde straten en kerstmarkten. Wij zijn dit jaar het goede doel van dit recreatieve wandelevenement. De donaties zijn voor een duurzaam verlichte Vondelkerk. Meedoen met de lichtjestocht? Win kaartjes! 

UNIEKE TOILETGEBOUWTJES MET PASSEND NIEUW GEBRUIK

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar ook in het verzorgde Oud-Zuid bestaan nog monumentale pareltjes die aan verkrotting ten onder dreigen te gaan. De prachtige Privaathuisjes op Valeriusplein 7 en 8 stonden jarenlang vol met zand. Na restauratie krullen de half-verscholen Amsterdamse Schoolvormen weer sierlijk als vanouds. En: deze allereerste moderne toiletgebouwtjes van de stad ‘doen het’ weer. Niet als wc, je gaat er naar de kapper.