Aankoop Hollandsche Manege en crowdfunding Haarlemmerpoort geslaagd!

Wat heeft de Haarlemmerpoort veel liefhebbers! Dankzij bijna 500 prachtige grote en kleine bijdragen kunnen we 2018 afsluiten met een strik: de benodigde 171.000 euro voor de restauratie van de Haarlemmerpoort is binnen. We kunnen de poort haar allure teruggeven!

 WAT MAAKT ONS DÉ PARTIJ VOOR ZES AMSTERDAMSE TOPMONUMENTEN?


Het nieuws is zo mooi dat we er nog in 2018 melding van maken: wij zijn eigenaar geworden van zes Amsterdamse topmonumenten! Wij konden deze panden van de gemeente overnemen dankzij een grote aankoopbijdrage van onze Vriendenvereniging en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Lees snel meer over deze bijzondere aankoop.

 

WAAROM WIJ ONS KEIHARD IN ZETTEN VOOR DE HOLLANDSCHE MANEGE 

 


De Hollandsche Manege is eigenlijk het topstuk van deze aankoop. Het is de oudste manege van Nederland met een betoverende rijzaal, waar twee keer per maand de Vondelcarrousel floreert. Extra leuk: dit immateriële erfgoed blijft zo levend erfgoed in een rijksmonument.
 Lees hoe wij dat én 700 paardrijlessen per week willen behouden voor Amsterdam en de Amsterdammers.
 

ZO GAAN DE WIEKEN:
AANKOOP DRIE STADSMOLENS VAN WELEER


Daar bij die molen, díe mooie molen... Stadsherstel is in één klap drie oud-Hollandse iconen rijker. We kopen molen De Gooyer, De Bloem en 1200 Roe van de gemeente. De Amsterdamse molens houden allemaal verband met bescherming van de stad. Hoe? Dat vertellen we hier.

 

WORD OOK VRIEND EN MAAK BIJZONDERE AANKOPEN EN RESTAURATIES MOGELIJK!


De aankoop van deze panden en de restauratie van de Haarlemmerpoort was alleen mogelijk dankzij contributiebijdragen en extra bijdragen van onze Vrienden. Hartelijk dank Vrienden voor jullie trouwe steun! Wilt u ook mee Stadsherstellen en genieten van kijkjes in de restauratiekeuken maar bent u nog geen Vriend? Wordt dat HIER dan snel en geniet heel 2019 met ons mee!